Sosyal Medya

Güncel

Heniyye: GazzeÂ’de yeni bir savaÅŸ istemiyoruz

Hamas, Gazze'de yeni bir savaş istemediklerini ancak İsrail'in Gazze'de tampon bölge oluşturmalarına izin vermeyeceklerini açıkladı



İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 'Direnişin savaş istemediğini, ancak İsrail'in Gazze sınırları içinde yeni dengeler oluşturmasına ve tampon bölge inşa etmesine de izin vermeyeceğini' söyledi.

Heniyye, Gazze’nin orta bölgesinde bulunan Deryu’l-Belah’taki Ebu Selim Camiinde verdiÄŸi Cuma hutbesinde “yeni bir savaÅŸa çağırmıyoruz. Ancak bununla birlikte biz sınır ihlallerini ve oldu bittileri de kabul etmeyiz. Son çatışmalar iÅŸgal güçlerinin 100-150 metre içeri girmeleri nedeniyle meydana geldi” dedi.

Heniyye açıklamasında ayrıca, “mesajımızı açıkça ilettik. Ä°ÅŸgal askerlerinin giriÅŸlerini durdurmak için Mısır, Katar, BM yetkilisi ve Türkiye ile görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ä°ÅŸgal güçlerinin üç gündür havadan ve karadan Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılarda bir kiÅŸi hayatını kaybetti birkaç kiÅŸi de yaralandı.

KASSAM TUGAYLARI'NDAN Ä°SRAÄ°L'E: ATEÅžLE OYNUYORSUNUZ

Ä°slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları, direniÅŸin geliÅŸmeleri takip ettiÄŸini ve gözetleme kulesinde olduÄŸunu açıkladı.

Dün resmi internet sitesinde bildiri yayınlayan Kassam Tugayları, Ä°srail yönetiminin dün ortaya çıkardığını duyurduÄŸu tünelin, Kassam Tugayları’nın son savaÅŸta mensuplarını düşman saflarının gerisine indirip düşmanı dağıttıkları operasyonun yapıldığı tünel olduÄŸunu duyurdu.

Halka rahat olun mesajı veren Kassam, düşmana karşı hikmetle ve sağlam bir iradeyle durduklarını belirtti.

GAZZE'DE Ä°SRAÄ°L'Ä°N SALDIRILARI DEVAM EDÄ°YOR

Ä°srail'in hava ve karadan baÅŸlattığı saldırılar üçüncü gününe girerken, bugün sabah da Gazze’nin doÄŸu sınırına saldırıldı.

Ä°srail'e ait savaÅŸ uçakları bugün sabah Gazze’nin Han Yunus ÅŸehrinin doÄŸusunda yer alan Huzaa beldesinde boÅŸ bir araziyi bombaladı.

Saldırıyla ilgili bilgi veren kaynaklar, İsrail uçaklarının Huzaa beldesine en az bir füze attıklarını belirterek, saldırıda can kaybı olmadığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.